Hiiligrillien aatelia

”Tästä grillistä on moneksi”, kehuu pitkän linjan kokki ja ruokastylisti Alex Nurmi Cellon Quantum 21 -hiiligrilliä.

Loistava hinta-laatusuhde, erinomainen lämmöneristys, helppokäyttöinen ja monipuolinen.

Näin Alex Nurmi kuvailee Cellon Quantum 21 -hiiligrilliä. Nurmen perheen takapihalla Quantum 21 on seissyt jykevästi jo reilun vuoden. ”Käytimme sitä erittäin tiiviisti koko viime kesän. Voin vilpittömästi suositella tuotetta kaikille, myös grillausta aloitteleville”, Nurmi sanoo.

Musta, käsintehty ja keraaminen Quantum 21 on lämmöneristykseltään ja tiiveydeltään huippuluokkaa verrattuna perinteisiin hiiligrilleihin. Sen monipuoliset ominaisuudet mahdollistavat ulkolämpötilasta riippumattoman, ympärivuotisen grillauksen sekä lähes kaasugrillimäisen lämpötilakontrollin.

Nurmi on samaa mieltä.

”Quantum varaa lämpöä älyttömän hyvin ja pitää sitä pitkään yllä. Grilli on kätevä käyttää läpi vuoden, oli keli millainen tahansa.”

Grillipakettiin kuuluu vankka, ruostumattomasta teräksestä valmistettu jalusta, jota on kevyt liikutella. Bambusta tehdyt alaslaskettavat sivupöydät helpottavat grillausta.

”Quantumin omistaja saa yhdellä kertaa koko paketin, mikä on ehdottomasti iso plussa. Kuluttaja ei joudu maksamaan mistään turhasta.”

Quantum 21 toimii briketeillä ja hiilillä. Yhdellä tuotteella onnistuvat niin pihvit, pizzat, leivät, leivonnaiset ja lukuisat muut herkut. Nurmi suosittelee grillattavaksi etenkin naudan eri osia, mutta kannustaa kokeilemaan myös esimerkiksi katkarapujen savustamista.

”Tästä grillistä on moneksi. Ja mikä tärkeintä, ruoasta tulee herkullista.”

 

Piippusytytin on hiiligrillin paras kaveri

Sytytät hiilet ja briketit nopeimmin ja turvallisimmin piippusytyttimellä. Sytytysnestettä ei tarvita, joten ruokaan ei tule sivumakua. Täytä piippusytytin haluamallasi määrällä brikettejä tai hiiliä.

Laita grillin hiiliritilälle 2–3 sytytyspalaa ja sytytä ne. Tarkista, että grillin ilma-aukot ovat auki. Aseta piippusytytin hiiliritilälle sytytyspalojen päälle. Briketit tai hiilet ovat valmiita, kun niiden päälle kohoaa liekit tai ne hehkuvat punaisina. Suojaa kädet grillikäsineillä ja kaada briketit tai hiilet hiiliritilälle. Aseta grilliritilä paikoilleen, nosta grillattavat tuotteet sen päälle ja sulje kansi.

Tutustu tuotteisiin