Grilli kuumana

Tänä vuonna grillissä valmistuu koko ateria. Grillin lämmössä tirisevät rinnakkain lihat ja kasvikset, makeita herkkuja unohtamatta.

”Grillaus on sujuvaa, kun esivalmistelut ovat kunnossa. Marinoi lihat, keitä ribsit ja paloittele vihannekset valmiiksi ennen grillauksen aloittamista. Saat kaikki grilliherkut pöytään oikeaan aikaan, kun mietit grillausjärjestyksen etukäteen.

Aloita grillaus tuotteista, joiden kypsyminen vie eniten aikaa. Luulliset lihat ja isot lihapalat kypsyvät epäsuorassa lämmössä hitaasti meheviksi. Niiden on myös hyvä antaa vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Jos kaikki tarjottavat eivät mahdu kerralla grilliin, valmista osa etukäteen. Esimerkiksi folion sisällä valmistettavat kasvisnyytit pysyvät lämpiminä hetken aikaa grillin sivussa.”

Laura Halonen / K-koekeittiö

MAUKKAAT LISÄKKEET

Näkemiin keitetyt perunat, nyt kaikki herkut valmistuvat grillissä. Kasvisten mehevyyden takaavat oikea kypsennys ja yksinkertaiset reseptit.

KATSO PARHAAT RESEPTIT LISUKKEISIIN K-RUOAN SIVUILTA:
Grillatut pikkusalaatit
Grillattu kurkku
Grillattu tomaattisalaatti
Sitruunaiset fenkoli-perunanyytit

SULOISET SOOSIT

Lautasella kaikki maut yhteen vetää tietysti kastike.

TÄSSÄ SUOSIKKIMME K-RUOAN SIVUILTA:
BBQ-kastike
Chimichurri
Ananassalsa
Pico de Gallo

ATERIAN KRUUNAA MAKEA!

Grillissä valmistuvat nyt myös makeat herkut. Minisuklaakakut valmistuvat helposti grillissä. Vartaassa taas lämpenevät suolaisten herkkujen jälkeen raikkaat hedelmät.

KATSO RESEPTIT K-RUOAN SIVUILTA:
Minisuklaakakut grillissä
Grillattu hedelmäsalaatti

”Viimeisenä valmistetaan ruoat, jotka tarjoillaan kuumina suoraan ritilältä. Pihvit ja pienemmät lihat sekä ohuiksi viipaloidut kasvikset valmistuvat suorassa lämmössä muutamissa minuuteissa.

Kun perusasiat ovat kunnossa, on grillaus helppoa ja lopputulos maukas. Vuoden 2018 grillaustrendit noudattavat tätä rentoa grillausfilosofiaa. Australian BBQ tuo samaan grilliin merenelävät, reilut lihapalat ja kokonaiset kasvikset. Burgerit puolestaan maistuvat tuunattuina klassikoina ja tuoreina kasvisversioina. Tänä vuonna grillataan rennosti!”

Laura Halonen / K-koekeittiö