Grillin kutsu – kuinka pääset alkuun?

Reilunkokoinen piha vai pieni terassi? Grillaatko päivittäin vai satunnaisesti viikonloppuisin tai lomilla? Isolle vai pienelle porukalle? Grilli kannattaa aina valita omien tarpeidensa mukaan. Listasimme tärpit, joilla pääset helposti grillaamisen alkuun.

Olet päättänyt hankkia grillin. Onnittelemme hyvästä päätöksestä! Ensimmäinen olennainen kysymys kuuluu, miten valitset juuri itsellesi sopivan grillin ja oheistuotteet.

Eri vaihtoehdoista kaasugrilli on helppo ja nopea. Hieman hitaammalla hiiligrillillä taas saat aitoja grillauksen makuja. Sähkögrilli lämpenee helposti vaikka omalla parvekkeella. Perinteinen puugrilli on kiireettömän grillaajan valinta.

Grillausala ja grillin polttimoiden määrä kannattaa valita sen mukaan, kuinka isolle porukalle valmistaa ruokaa ja aikooko käyttää grilliä enemmän suoraan vai epäsuoraan grillaukseen. Hyvä nyrkkisääntö on hankkia aina astetta isompi grilli, kuin mitä arkikäytössä uskot tarvitsevasi. Valinnassa on syytä miettiä myös materiaalien kestävyyttä ja takuuaikoja.

Haluatko tuunata grilliäsi lisätarvikkeilla? Etsitkö grilliä arkiruoanlaittoon vai viikonlopun rauhallisiin iltoihin? Tiriseekö grillissä kokonainen broileri vai savustatko mieluummin kalaa?

LISTASIMME GRILLIEN PLUSSAT JA MIINUKSET HELPOTTAAKSEMME VALINTAASI – MIKÄ RATKAISEE SINULLE?

KAASUGRILLI
+ lämpenee nopeasti ja lämpötilaa on helppo säätää
+ savuttaa vähemmän ja sen käyttö on ympäristöystävällisempää kuin hiiligrillin
yleensä kalliimpi ja raskaampi kuin hiili- tai sähkögrilli

SÄHKÖGRILLI
+ helppokäyttöinen: johto seinään ja grilli on kuuma
+ savuttaa vähemmän ja nopeampi puhdistaa kuin kaasu- tai hiiligrilli
hidas ja pienitehoinen

HIILI- JA BRIKETTIGRILLI
+ edullinen hankkia ja käyttää
+ savun aromi
lämpötilan säätely vaatii harjoittelua

PUUGRILLI
+ aidot maut ja ”tekemisen meininki”
+ edullinen tehdä itse
lämpenee hitaasti ja lämpötilaa on vaikea säätää