Grillin puhdistamisen ABC

On tullut taas aika kaivaa grilli varastosta. Onko grillin puhdistaminen kuitenkin jäänyt viime kauden päätteeksi puolitiehen tai pahimmillaan kokonaan väliin? Kokosimme ohjeet, joilla huollat grillin helposti ja nopeasti – sitten voit jälleen keskittyä itse asiaan!

Grillin puhdistaminen – yllättävän helppoa!

Talvisäilössä ollut grilli kannattaa aina puhdistaa ennen käyttöä. Myös uusi grilli on syytä pyyhkiä ja ensimmäisellä käyttökerralla lämmittää ilman tuotteita täysteholla 25 minuuttia, jotta mahdolliset tehdasrasvat ja muut epäpuhtaudet palavat pois. Säännöllinen puhdistaminen jokaisen grillaamisen jälkeen pidentää grillin käyttöikää ja nopeuttaa seuraavaa käyttökertaa. Puhdas grilli on hygieeninen, turvallinen ja miellyttävä käyttää.

TÄSTÄ HELPOT OHJEET HIILIGRILLIN PUHDISTAMISEEN!

1. Puhdista ja harjaa.
 Puhdista suojakansi ennen käyttöä kostealla liinalla. Käytön jälkeen harjaa grillausritilä harjalla huolellisesti niin, että ritilän pinnoihin kiinnipalanut rasva ja muu karsta irtoavat.

2. Tyhjennä säännöllisesti. Poista vanhat hiilet ja puhdista hiiliallas harjalla ja vedellä. Käytä tarvittaessa astianpesuainetta.

3. Siirrä ja suojaa. Siirrä jäähtynyt grilli katokseen tai varastoon tai peitä se sateelta suojaavalla peitteellä.

PARHAAT PUHDISTUSVINKIT SÄHKÖGRILLILLE!

1. Puhdista säännöllisesti. Käytön jälkeen pyyhi grillausritilät puhtaaksi vedellä. Käytä tarvittaessa astianpesuainetta.

2. Säilytä kuivassa paikassa.

3. Älä unohda johtoja. Säilytä sähköjohdot grillin tapaan kuivassa sisätilassa.

OTA TALTEEN HELPOT OHJEET KAASUGRILLIN PUHDISTAMISEEN!

1. Puhdista grilliritilä kuumana. Säästät aikaa, kun puhdistat ritilän kuumana harjaamalla sitä 10–15 sekuntia. Jäähtyneenä ritilän puhdistukseen menee 15 minuuttia.

Pahasti kiinnipalanut lika irtoaa parhaiten,
 kun suihkutat sumutuspullolla vettä kuumille paistopinnoille ennen harjausta. Toimii erityisen hyvin valurautaisille pinnoille.

2. Puhdista grilliritilä oikealla harjalla. Käytä ruostumattomasta teräksestä tai pehmeämmästä messingistä valmistettuja grilliharjoja. Puhdista ruostumattomat grillauspinnat RST-pinnoille tarkoitetuilla puhdistusharjoilla.

3. Muista myös polttimien ja sisäosien puhdistus. Sammuta grilli ja anna jäähtyä hieman. Raaputa lika polttimoista grilliharjalla. Puhdista myös grillin pohjalla oleva rasvapelti tai rasvakaukalo.

Suojaa rasvapelti kaksinkertaisella alumiinifoliolla ja peitä kissanhiekalla. Näin puhdistaminen käy leikiten eikä palanutta likaa ja rasvaa tarvitse raaputella irti.

4. Pyyhi ulkopinnat puhtaaksi. Puhdista ulkopinnat saippuavedellä ja rätillä.

5. Käytä öljyä säännöllisesti. Voitele grilliritilä aina ruokaöljyllä ennen grillaamista. Levitä öljy talouspaperilla ja vältä siveltimen käyttöä, sillä roiskuva rasva saa tulen leimahtamaan.