Suora vai epäsuora grillaus?

Ota eri grillaustavat haltuun!

SUORA GRILLAUS

Suora grillaus on ns. perinteinen grillaustapa, jossa ruoka grillataan suoraan lämmönlähteen, kuten hiilien tai kaasugrillin polttimoiden yläpuolella.

Tällä tavalla grillatessa on herkut hyvä kääntää tarvittavan kypsennysajan puolessa välissä ympäri, jotta ruoka kypsyy tasaisesti.

Suoraa grillaustapaa suositellaan käytettäväksi silloin kun ruoan kypsyminen kestää korkeintaan 20 minuuttia.

SUORAA GRILLAUSTAPAA SUOSITELLAAN:
Broilerin fileille
Katkaravuille
Pihveille ja pienille lihapaloille

EPÄSUORA GRILLAUS

Epäsuorassa grillauksessa lämpö tulee grillattavan tuotteen sivuilta, jolloin grillattavat tuotteet kypsyvät hitaasti alhaisemmalla lämmöllä. Hiiligrillissä hiillos ohjataan reunoille tai vastakkaiselle laidalle grillattavasta tuotteesta. Kaasugrillissä grillattavien tuotteiden alla oleva polttimo sammutetaan.

Epäsuoraa grillaustapaa suositellaan käytettäväksi silloin, kun ruoan kypsyminen kestää yli 20 minuuttia tai kun grillattava ruoka on erityisen herkkä kuivumaan.

EPÄSUORAA GRILLAUSTAPAA SUOSITELLAAN:
Kokonaiselle broilerille
Erilaisille paisteille ja isommille lihapaloille, kun pinnat ensin ruskistettu suoralla lämmöllä

50/50-GRILLAUS

50/50-menetelmä mahdollistaa ruoan kypsentämisen yhtä aikaa sekä suoralla että epäsuoralla lämmöllä. Esilämmitetyssä hiili- tai kaasugrillissä ruoka ruskistetaan suoraan brikettien tai polttimoiden päällä ja tämän jälkeen siirretään kypsymään epäsuoraan lämpöön.

50/50-MENETELMÄÄ SUOSITELLAAN:
Litistetylle broilerille
Erilaisille makkaroille